Chcete slevu 3% na celý nákup po celý rok? Klikněte na Přihlášení a proveďte REGISTRACI. Děkujeme a těšíme se na Váš nákup.

jarní úklid

Jarní úklid: Klíčové body, na které se zaměřit v domácnosti

Jaro je časem obnovy, a není lepšího způsobu, jak začít tento nový začátek, než s důkladným jarním úklidem vaší domácnosti. Je to příležitost zbavit se zimního nepořádku a osvěžit prostor pro příchod nového ročního období. Zde jsou klíčové body, na které byste se měli zaměřit při jarním úklidu:

  1. Odstranění zimního prachu a špíny: Jaro je ideálním časem k důkladnému odstranění prachu a špíny Prachovkou, které se mohly během zimy hromadit na površích. Věnujte pozornost všem koutům a rohům, včetně stropů, stěn, podlah a nábytku.
  2. Praní oken a zrcadel: Jarní sluneční světlo bude lépe pronikat do domu, pokud budou okna a zrcadla čistá a průhledná použít můžete prostředek na okna a rámy. Použijte vhodný čisticí prostředek a utěrky k odstranění špíny a nečistot z povrchů vše u nás najdete

 

  1. Organizace a úklid skříní: Prohlédněte si své skříně a šatníky a vyřaďte nepotřebné věci. Sezónní přechod zimního oblečení na jarní a letní je ideální příležitostí k organizaci a vyčištění šatníků.

 

  1. Důkladné čištění podlah: Nezapomeňte důkladně vyčistit všechny typy podlah ve vaší domácnosti, včetně koberců, dřevěných podlah, dlaždic a linolea. Použijte vhodný čisticí prostředek a mop nebo vysavač k odstranění nečistot a skvrn.

 

  1. Úklid kuchyně a koupelny: Kuchyně a koupelny jsou často nejfrekventovanějšími místy v domácnosti a vyžadují důkladný úklid. Vyčistěte a dezinfikujte pracovní plochy, sporáky, trouby, lednice a všechny další spotřebiče. V koupelně se zaměřte na čištění sprchových koutů, van a umyvadel.

 

  1. Kontrola a údržba domácích spotřebičů: Provětrejte filtry ve vašich spotřebičích jako je klimatizace, vysavač nebo digestoř a zajistěte, aby všechny byly v dobrém stavu. Pravidelná údržba spotřebičů může prodloužit jejich životnost a zlepšit jejich výkon.

 

  1. Dezinfekce a hygiena: S příchodem jara je také důležité věnovat pozornost dezinfekci a hygieně v domácnosti. Použijte dezinfekční prostředky na čištění povrchů a často používaných předmětů, jako jsou dveřní kliky, vypínače světel a kuchyňské nádobí.

 

Jarní úklid je skvělou příležitostí k obnovení a osvěžení vaší domácnosti po dlouhé zimě. S těmito klíčovými body na paměti můžete zabezpečit, že vaše domácnost bude připravena na nové začátky a slunnější dny před námi.