Chcete slevu 3% na celý nákup po celý rok? Klikněte na Přihlášení a proveďte REGISTRACI. Děkujeme a těšíme se na Váš nákup.

Jak na zvýšený hygienický režim v provozovnách v souvislosti s COVID-19

 

Zavedením zvýšených hygienických opatření a jejich důsledným dodržováním výrazně přispějete k bezpečí svých zaměstnanců i zákazníků a zároveň ke snížení šíření koronaviru COVID-19, ale i dalších virových nebo bakteriálních onemocnění. Proto jsme pro vás připravili 10 tipů, které vám pomohou zavést zvýšený hygienický režim i ve vaší provozovně nebo podniku.

10 tipů pro zvýšený hygienický režim

1. Dezinfikujte všechny použité pomůcky a kontaktní plochy v provozovně (kliky, madla, zábradlí a úchyty, tlačítka výtahů, pulty, nákupní košíky, sedací nábytek, stoly, různé nářadí a náčiní, kterého se dotýkají zaměstnanci nebo zákazníci.

2. Pro dezinfekci a úklid používejte virucidní přípravky - jedná se zejména o přípravky na alkoholové nebo chlorové bázi jako jsou: SUMA CHLORSAN D10.4, DEZINFEKČNÍ GEL ÓMAY 500ML, DEZINFEKČNÍ PROSTŘEDEK SCREEN 5L, OXIVIR PLUS SPRAY, OXIVIR PLUS 5 L, ANTI-COVID 5L a 1L.

3. Pravidelně minimálně 1x denně myjte podlahy. Mýt podlahu alespoň dvakrát během směny snižuje se riziko roznášení viru po objektu. 

4. Zvyšte hygienická opatření v jídelnách a společných kuchyňkách. Tam, kde je vysoká koncentrace zaměstnanců i časté střídání návštěv je ideální provádět dezinfekci po každém jídle a to jak stolů, tak i sedaček.

5. Věnujte zvýšenou péči úklidu a dezinfekci toalet, pisoárů, umýváren či sprch – sanitu, povrchy a kontaktní plochy dezinfikovat alespoň 3 x denně, u provozoven a pracovišť s velkým provozem optimálně každé dvě hodiny. Nezapomínejte dezinfikovat dotykové plochy v těchto prostorách (baterie, dávkovače mýdel, splachovadla).

6. Dbejte u personálu na důkladné mytí rukou s použitím mýdla (např. TEKUTÉ MÝDLO LINTEO 5L, ANTIBAKTERIÁLNÍ), k osušení rukou je nejvhodnější používat jednorázové papírové ručníky.

7. Věnujte zvýšenou pozornost čistotě a průchodnosti odpadů a potrubí, ve kterých se drží bakterie, mikroorganismy a další nečistoty. Správně fungující sifon navíc tvoří přirozenou ochrannou bariéru v odpadní síti.

8. Prádlo perte na vysoké teploty (60 stupňů Celsia a více), pokud máte možnost použijte následně sušičku a nakonec textil vyžehlete. Při praní dodržujte doporučené dávkování pracích prostředků.

9. Věnujte zvýšenou péči údržbě a čištění vzduchotechniky. Je třeba využívat vzduchotechniku se samostatným přívodem a odtahem vzduchu. Pokud v provozovně taková vzduchotechnika není, alespoň často větrejte, případně zvažte pořízení čističky vzduchu.

10. Poučte veškerý personál o zavedených hygienických pravidlech a nastavte kontrolní mechanismy pro jejich dodržování.

 

Doporučené účinné prostředky na boj s viry:

dezinfekcni-gel-na-ruce

 

DEZINFEKČNÍ GEL ÓMAY 500ML

  • v čem je dobrý: likviduje viry, okamžitě zasychá, bezoplachová dezinfekce rukou
  • vhodný na: dezinfekci rukou a pokožky
    Koupíte zde >

 

 

dezinfekce-na-povrchy

OXIVIR PLUS 5 L

  • v čem je dobrý: profesionální univerzální dezinfekční prostředek s širokým spektrem účinnosti (bakterie, houby, mykobakterie, viry, spóry, virucidní), využívá se i ve zdravotnictví
  • vhodný na: veškeré plochy, povrchy a předměty
    Koupíte zde >

 

 

anti-covidANTI-COVID 5L a 1L

  • v čem je dobrý: Univerzální dezinfekční prostředek, ničí bakterie, plísně a viry
  • vhodný na: dezinfekci rukou i na povrchy.
    Koupíte zde >

 

 

oxivir-plusOXIVIR PLUS SPRAY

  • v čem je dobrý: stačí nastříkat a nechat působit minimálně 5 min, baktericidní a virucidní
  • vhodný na: omyvatelné tvrdé povrchy
    Koupíte zde >

 

Další potřebné produkty naleznete v těchto kategoriích:

ÚKLIDOVÁ CHEMIEDEZINFEKCE | HYGIENICKÉ STOJANY PRO DÁVKOVÁNÍ DEZINFEKCERUKAVICEROUŠKYMÝDLAJEDNORÁZOVÉ PAPÍROVÉ RUČNÍKYZÁSOBNÍKY A DÁVKOVAČEHADRY, UTĚRKY, HOUBIČKYMOPYPRACÍ PRÁŠKY A GELY | WC ČISTIČE | ÚKLID KOUPELEN